Ballerina
Hade en fin helg nere i Åtvidaberg där det var 60årsfest. Två fina dagar med fina tal, kramar, mysiga pratstusnder, härlig promenad och en gudomlig ananascheescake, bland annat.
Idag har verkligen varit en toppendag! Springtur i morgonsolen, kaffe♥, diverse ärenden i stan, exempelvis en projektarbetesintervju, och en megagod sushilunch på saluhallen med mammi. Nu ska jag snart bege mig ut på landet där det vankas maskerad med världens finaste människor. Åh stort hjärta på dagar som denna!


Ett årIdag är det exakt ett år sedan allt rasade samman.
Exakt ett år sedan jag fick träningsförbud, nedskuren skolgång och matschema för första gången. Tänk om jag vetat, hur framtiden skulle komma att se ut. Hur ont allt skulle göra. Då hade jag nog kämpat lite hårdare där i början, för att slippa det som sen skulle komma, dagvård, näringsdrycker, gråt och fruktansvärd ångest, med allt vad det innebär. Det hade varit skönt att slippa det.
På ett år har jag hunnit bli upptäckt, bli sjukare, må sämmre, insett att det jag saknade var mer värt än att gå ner i vikt och både snabbt och långsamt blivit bättre och slutligen bra. Ett år där den värsta delen, de sjukaste veckorna är en enda grådimmig suddig massa med någon enstaka ljusglimt, medan de fina delarna är solskensklara minnen jag kommer minnas med ett leende för resten av mitt liv. Ett år. Det är lång tid, och också väldigt kort.

Återkomst

Äh, hej igen.
Skrev fysikprov nyss. Värt att det faktiskt kan ha gått ganska bra trots att jag igår bestämde mig för att inte plugga och fullständigt strunta i om jag inte får godkänt. Mindre värt att SD ungdomsförbund barikaderat sig precis vid våra skåp = fullt med folk = f1 jobbigt att komma fram, samt att vi inte ens var "inbjudna" att se debatten i aulan.
Behöver lov.

Tills vidare

Pågående paus, Så ni vet.


Ljusglimtar i en stressig höstvecka

En dag var min brori megasnäll och bakade världens godaste scones till mig.

 

I måndags gick ju ÅFF upp i allsvenskan igen! Det firades med att låta denna pryda dörren in till vardagsrummet.

 

Gott kaffe har druckits ur finaste starbucks-termosmuggen

 

Hade idag fotbollsträning med bästaste korplaget och det var lerigt men superdupermegakul!

 

Helt okej fredagskväll med duntäcke, naturgodis, plommon och jättefina filmen "Never let me go".

Fint

Härifrån♣


Helgen


Har haft en fin helg. Taco-singstarkväll men fina filurer hos Becki på fredagen och film-myskväll med brori igår. Har även klämt in lite försök till longboardåkande, plugg, säng-häng och promenering. Och så har jag ju hängt en del i ishallarna också! Premiärhade mina två skridskoskolegrupper idag (och var vikarie igår) och det är SÅ HIMLA KUL! Fast måste erkänna att det är lite delade känslor. Dels dendär obeskrivliga saknaden, som jag inte riktigt vill tänka på, och så dendär underbara lyckokänslan av att vara tillbaka på isen. Helt sjukt, rent ut sagt, att det är nästan exakt ett år sedan jag åkte skridskor. Ett helt jekla år. Åh skridskor på fötterna, is under, ishallsdoft och kalla fingrar ♥

Will you show me something that nobody else has seen?

Det är konstigt. Hur man kan vara megapepp och glad ena dagen och så fruktansvärt otaggad på livet nästa. Hur man kan gå från att orka ta tag i plugg, tänka på framtiden osv, till att bara orka ligga under en filt och se avsnitt på avsnitt av en amerikansk deckareserie. När orekeslöshetsdagarna kommer är det bara att hänga på, lägga sig under filten och intala sig själv att det är okej. Är man dessutom sjuk är det ännu mer okej. Men ångesten över att man för en dag slänger bort sitt liv är fortfarande lika jobbig.
Vissa människor behöver dedär dagarna, kanske som någon form mental uppladdning för att orka med alla de glada dagarna när man hela tiden vill prestera på topp. De glada dagarna är betydligt fler än filtdagarna, bör poängteras. Filtdagarna är sällsynta, men fortfarande lika verkliga när de väl dyker upp.
Torsdagen var en filtdag, gårdagen skulle jag vilja kalla en filt-återhämtningsdag. Trött, och då menar jag inte sådär vanligt trött utan sådär trött-på-allt-trött som man bara känner igen om man själv upplevt det, men ändå så pass pepp att jag lyckades ta mig iväg till skolan. Och tur var väl det, för så fort jag fick träffa mina lyckopiller kändes allt mycket mycket bättre ♥


Vi är gula och blåIgår. Dör en liten glädjedöd och storler av bara tanken. Sverige vann!! Med 3-2! Mot Holland, mot VÄRLDSTVÅAN, for crying out loud. Hade innan inställningen typ "hoppas att vi åtminstone gör ett mål så man får jubla lite, och att vi inte förlorar med alltför mycket". Och så går vi och vinner. Helt jekla galet. Bästaste landskampen jag någonsin sett, Sverige är klara för EM och stämningen på råsunda var helt fantastisk. Den stackare som av någon anledning missade matchen eller framförallt målen rekomenderas att gå in på fotbollskanalen.se och se dem. Glädjeämne i videoform!

Autumn days passing by

Härifrån♥


The moon is low tonight

Finaste REM - NightswimmingMegafin onsdag. Fyrisdagen = 0 lektioner, klippning, psykologi-pluggfika på ofvandahls med mycket trevligt sällskap och lite hälsande på en på stället praoande lillebror, science café på konsert och kongress med intressanta små föreläsningar om stamceller och lite trevliga efter-förfriskningar + saltapinnar, middag, ännu lite plugg och sist men inte minst ovan sedda mumsiga fruktefterrätt. Återstår bara att läsa igenom psykologin någon mer gång samt ta reda på om den nya serien "body of proof" är nått att se.

Välkommen, Oktober


Veckans längsta skoldag genomleds i en mormorstickad myströja och avslutades med lite innebandy (jag gjorde mål! värt att nämnas). Väl hemma har jag pluggat, med avbrott endast för megagod laxmacke-midda (tips: bröd + kokt potatis + gravad lax + creme fraiche + peppar + salt). Kände efter ett tag att enough is enough och tog och badade lite bastu istället. Känner mig nu sådär ahhhhhh-avslappnad, och har precis avnjutit banan-kiwi-passionsfruktsallad och grönt te med citron samt bestämt mig för att jag nog ska ta och plugga lite till ändå.

Heja blåvitt

Är ganska trött, måttligt besviken och lite döv på vänster öra. ÅFF mot Assyriska. Spännande, minst sagt. Och högljutt ännu mera minst sagt! Trots neutrala sittplatser kändes, och lät!, det som att vi befann oss mitt i Assyriska klacken, det shallalaades och jallalaades och klappades och jublades och skreks på domaren från alla håll och kanter. Vissa gånger var det faktiskt ganska kul, som när de runt omkring oss först skrek domaridiot för att han inte blåste av för halvtid, och sen en sekund senare skrek samma sak när assyriska hade bollen och han faktiskt blåste av. Que? Inte logiskt någonstans. Men kul. Hehe. Åh hade varit så kul om vi vunnit.
Nu är vi på väg hem efter en god italiensk mysmidda. Mmm sova. Känner mig mätt. Och glad. Förra veckans dåliga humör har krympt till en obetydlig boll under långhelgen. Allt känns inte längre lika jobbigt och meningslöst. Två prov och lite annat sånt trevligt väntar i veckan som kommer. Bring it on! Mihihi.

Söndag

Har haft en fin och lugn långhelg med bland annat en bra film, sushi, kantarellplockning, en solig skogspromenad, lite plugg, x-antal vänneravsnitt samt barnvaktning av en av världens sötaste 3-åringar.

RSS 2.0