igg!

Fina, underbara, fantastiska vän. Vad skulle jag göra utan dej?



Hanna Grehn a.k.a älgen, hannish, iggen, tönt, osv <3


Förövrigt leder Kanada över USA med 1-0 i hockeyfinalen. Än kan mycket hända, men man undrar ju, ska det bli ett OSguld i hockey till värdlandet månne?

Och Sverige lyckades nyss knipa ännu en OSmedalj. Johan Olsson, brons, i fem-milen. Han hem precis i tid till att se upploppet och målgången. Oj vad jag och papi racade från bilen för att hinna. Och oj vad vi blev glada och skrek när schweizaren ramlade, och det stod klart att det faktiskt skulle bli medalj till oss. I dessa OS-tider kommer sannerligen den gulblåa personen inom mej fram.

Verbier 2010

Massor med sol. En gnutta snöstorm. Långa, fina backar. Galet mycket snö. Underbar off-piståkning. Fantastiska vyer.
Ah oui, la vie est fantastique!
















4h 20min till takeoff.

Nu gott folk är det inte lång stund kvar. Snart lämnar jag detta avlånga, gråtrista land för att istället susa ner för långa, fina skidbackar i ett soligt Schweiz. 16.20 bär det av.

you were once my valentine



Sportlov

Åh vad jag längtar tills imorgon! Varför?
Jo, för imorgon åker vi till de schweiziska alperna!
Har längtat i månader och imorgon bär det av!

grått

Ännu en dag hemma i sjuklighet. Anledningen till alla dessa korta och tråkiga små inlägg som jag denna vecka lyckas klämma in en gång om dan är att jag för tillfället saknar motivation och ork att skriva långa och intressanta redogörelser. Desutom har denna veckas alla dagar sett exakt likadana ut dvs OS, dåliga komediserier, bra komediserier och en liten gnutta skolarbete. Jag är helt galet trött på att vara sjuk!

jag har trååååkigt...

Antal dagar hemma pga sjuklighet: 4

grön

Antal dagar hemma pga sjuklighet: 3
Men idag mår jag iallafall lite bättre.

och ej att förrglömma, det är house på tv ikväll.

Frysa eller svettas, med nästan 40graders feber finns inget mellanting. För tillfället är det frysa som gäller.
Idag har jag kollat på tv och....ja jo det var allt. När varje rörelse gör ont finns inte mycket mer att göra.
Min fina mamma står just nu och lagar risotto till mej, och så har hon köpt ben & jerry´s, du är bäst! och jo, pappa, jag älskar dej också!

burr

På sjuklighetsfronten intet nytt.
Antal dagar hemma pga sjuklighet: 2

jordgubbe

Den här helgen har helt klart varit den bästa på länge.
Festen hos Ellen i lördags var oslagbar!



Innan allt drog igång. Vi är bäst!<3



För tillfällett sitter jag nerbäddad i soffan under en filt och försöker dricka te. Huvudvärk, illamående och feber.
Hoppas, hoppas, hoppas att det inte är vinterkräksjukan som är på ingång.


romeo återvänder ensam



vit som snö

Gårdagskvällen var mega. Helt klart en minnesvärd kväll. Tack!<3




SofieFalk.LisaÅkerman.SofieTedenlind.KlaraNilsson.EbbaLaihanen.EmmaIsaxon.

god-fredags-morgon


inköp...

...från shoppingturen med finaste Malin igår.







idag igen..!

Än en gång var mitt tåg inställt, och än en gång fick jag sitta på stationen och vänta i över en halvtimme.
(på grund av detta missar jag nu min träning!)
Så jag gick in på pressbyrån och tröstköpte mig nya Elle och en snickers.


återförening

Det är först nu jag förstår hur mycket jag saknat dej.
Kramen alldeles nyss gjorde min dag.
Fina, underbara vän, Sofie

En burk med kärlek




partyyy!

Ännu en kemilektion utan lärare. Ja, nu kan ju tänka er själva vad som försigår. Pappersbollar i luften och allsång till higher. Tacksam över att detta är sista lektionen, en lagom trevlig huvudvärk börjar sänka sig över mig. Och just det, mitt tåg var inställt imorse igen.
Det var en artikel i tidningen idag om att tågpersonalen i dessa tider dagligen får stå ut med skäll, hot och bespottningar.Vad har folk för problem? Det är ju för guds skull inte deras fel. Men samtidigt kan jag lätt förstå deras frustration. Det är så otroligt fruktansvärt sjukt jobbigt och irriterande med alla dessa inställda och försenade tåg. Är det inte signalfel, snö på växlarna eller tågbrist så är det obehöriga på spåret eller personalbrist. Men somsagt, det är ju inte tågpersonalens fel. 

(ljudnivån och kaosstatusen i klassrummet har stigit betydande sen detta inlägg påbörjades...!)

bra dag!

Idag lämnade vår lärare återigen klassrummet på kemilektionen. Det blev ungifär som förra gången fast denna gång inte i någon mildare form. Det var kort och gott kaos. Dock satt jag näst längst fram, så vad som försegick bakom mig kan jag inte yttra mig om, men ljudet tydde icke på hårt arbete. Framför mig: Markus b springer runt och filmar folk samtidigt som han ger ifrån sig små läten då och då. Emil för vilda diskusioner, med sig själv eller med någon annan, inget vet säkert. Markus m jonglerar med vad han kan få tag på, böcker, pennor, miniräknare, sudd och datorer. Andreas försvinner, men dyker sedan upp vid katedern i ett tappert försök att genomföra ett klassråd. Katarina far fram och tillbaka, skriker lite och skrattar lite. Mårten och Jakob sitter oberörda vid sina datorer, tittar troligtsvis på något särklipp på youtube eller spelar något menigslöst spel, och äter godis. Kajsa diskuterar ljudligt någonting med någon (Emil månne), Ellen kastar pappersflygplan på förbigående folk och Agnes skrattar kort och gått åt allt som sker. Brevid mig har jag dessutom en liten filur vid namn Tove som inte bara ritar konstiga små djur på mitt papper, utan även sitter och säger eeemiiil i mitt öra.

NV1c är verkligen en helt underbar klass! (innan detta hadde vi dessutom laddat upp med att spela higher på högsta volym, allsång är vår grej!)

typiskt

jag lyckas inte hitta sladden som man använder när man laddar upp bilder från kameran till datorn....suck!

just nu..

..sitter jag på franskalektion och är oehört supermegajättelycklig över att jag bestämde mig för att redovisa mitt arbete redan förra veckan, och på så sätt slippa göra det nu.

och på nionde plats....

Konståkningstävling. Så otroligt kul med allt runt omkring och när det går bra. Men när man väl står där och hör sitt namn roppas upp, när man åker ut och ställer sig på isen, vet att alla tittar just på dej, då undrar man varför man uttsättersig för det frivillgt. Det är sällan jag är så nervös som på en konståkningstävling. Det är värre än när Sverige lägger straffsparkar i fotbollsVM, värre än när man ska hålla föredrag för klassen. Men när man väl ställt sig på isen, när musiken börjar, då försvinner liksom allt. Tider står stilla på något sätt. När man sedan går av isen, känns det som att det var alldeles nyss, bara någon sekund sedan, man stod och var nervös. Känslan när man går av isen och det gått bra går inte att beskriva. Det är en sådan kick (större än efter en franskaredovisning, Ellen) man är fylld av adrenalin och känner sig bara så..glad. Men lika glad som man är då, lika arg och besviken är man när det gått dåligt. Man vill bara gå och gömma sig, skrika rakt ut och storgråta gömd under ett täcke, där ingen kan se en. Men varesig det gått bra eller dåligt vill man oftast åka om, om det gått bra för att det är så roligt, och om det gått dåligt för att man vill visa alla att man kan så mycket bättre.

Igår var jag glad. Endast 1 poäng från pallplats. Idag blev jag besviken. Men så är konståkningstävlingar. Du har bara en chans åt gången. 2,5 min + 3,5 min att visa domarna vad du kan, göra ditt absolut bästa. Misslyckas du får du inte åka om, du får ingen andra chans. Men jag ska inte klaga. Det kunde gått så mycket sämre än vad det faktiskt gjorde. Och som mina fina vänner, och pappa, sa; vi älskar dej ändå.

Tack Malin, Hanna, Amanda, Mina och alla andra för en supertrevlig Leksandshelg. och tack Anna för att du är en sån himla bra tränare.
Nu ska jag titta på damernas detektivbyrå och äta glass.

slaffs

Alltid lika skönt att vara ledig! Lite matte har räknats (dock inte så mycket som det bordes ha gjort). Har nu även laddat in lite ny underbar musik i ipoden, för den som vill veta. Vid halv tre ska jag träffa finaste Malin för en fika, och sedan blir det träning. Ikväll blir det till att ta det lugnt och packa, ska till Leksand i helgen på konståkningstävling, ska bli dunderkul! Åh vilken skön dag!


En liten vampyr

Nyss hemkommen från träningen. Framför mig på tangentbordet ligger en tillplattad, torkad mygga. Eller låg kanske jag ska säga, jag blåste nyss bort den. Tyckte den såg lite äcklig ut faktiskt. Jag undrar var den kommer ifrån. Januari är ju vanligtvis en ganska myggfri månad. Men vem vet, den kanske har övervintrat i någon blomkruka eller liknande. Fast var har den i sådana fall fått mat ifrån? Vad äter en mygga? Eh..just det, blod var det ja. Vid närmare eftertanke har den nog varit död ganska länge. Sen i sommras eller så. Och vid ännu närmare eftertanke, vad spelar det för roll egentligen? Nu ska jag äta och sen sova.

´

usch

tuesday

Tro det eller ej, även denna morgon luktade det bränt rostbröd på mitt rum! Ett mysterium..Detta måste undersökas!
Dagen började med simmning på fyrishov.
Flyta på rygg; 12 min.
Trampa vatten med armarna i midjan; 12 min.
Livrädda en kompis.
Simma 25m under vattnet.
Sen fick vi leka!

Puss på min fina vän Ellen! (Ellen säger- skriv något snällt om mej!)


muffinsbröd

ingredienser:
- 75g smör el. magarin
- 1 dl mjölk
- 2 ägg
- 2 1/4 dl mjöl
- 1 dl havregryn
- 2 tsk bakpulver
- 1 mosad banan
- blåbär, hallon, nötter el. liknande till fyllning.

1. sätt på ugnen på 175 grader C.
2. smält smöret och blanda i mjölken.
3. blanda ägg, havregryn och banan i en bunke.
4. häll i smör/mjölkblandningen.
5. häll i mjöl och bakpulver.
6. blanda ordentligt.
7. om du vill ha flera olika fyllningar delar du upp smeten i olika skålar, blanda sedan i fyllningen.
8. klutta ut smeten i muffinsformar på en plåt.
9. grädda ganska långt ner i ugnen i ca 20 min.

Resultat:


blåbär/hasselnöt
aprikos/pumpafrö

ett inlägg som tog en kvart att skriva.

Halli hallå. Måndag eftermidda, 1 februari, klockan är 15.04 och livet leker.
Dagen har hittills varit nästintill underbar (perfekt vore att ta i) bortsett från några små missöden.
Tillexempel var det någon (läs pappa) som hade använt MIN duschhandduk i morse. Alldelles blöt var den. Som tur var fanns det en torr handduk inom räckhåll (pappas antar jag) som jag kunde använda. Dock inte alls lika fin och mjuk som min.
När jag sedan kommer upp från köket efter att ha ätit frukost märker jag att det luktar bränt rostbröd på mitt rum. Otroligt irriterande av fler anledningar. 1, när man går in på sitt rum förväntar man sig inte, och hoppas inte heller på att få känna lukten av rostat bröd, inte jag iallafall. Man vill känna lukten av blomman i fönstret eller lukten av parfymen man senast använde, inte lukten av rostat bröd! 2. efter att precis ha ätit frukost är man ganska mätt och då inte särskilt på humör för ytterligare näringsintag eller lukten av detta. 3. som jag nämnde var det dessutom lukten av bränt rostat bröd, och brända saker brukar sällan ha egenskapen att lukta gott.

Men bortsett från dessa, till synes ganska obefintliga missöden, har dagen flytit på i lagom takt. Klassen NV1c består av en samling mycket trevliga individer, så dagen har förgyllts av ett antal skratt och fniss. Dessutom träffade jag Elias, en trevlig prick, på tåget hem. Alltid lika trevligt att nostalgiprata om tiden med gamla klassen 9G.

Nu väntar endast lite plugg, sedan är jag fri för resten av kvällen. Tänkte möjligtvis prova mig på att baka en sorts matmuffins, fick en idé till ett recept för någon dag sedan. Blir de bra kommer recept och bild hamna på bloggen. Blir de inte bra, ja då gör det inte så mycket.


RSS 2.0