det man inte vet får man ta reda på!

Just nu sitter Malin sötan och målar naglarna. Ljusrosa tror jag visst. Vi har ätit pizza , kollat på just my luck och haft det allmänt mysigt. Åh, du är bäst vällis!
Drog precis på ett avsnitt av greveholm, haha sååå min humor!


Home, sweet home

Äntligen hemma. Gick upp kl halv 5 imorse. Bussresa mellan 6 och 2. Men nu är jag hemma.
Tre underbara dagar i Ramundberget, med slalom, varm choklad och längdskidåkning. Underbart!
Nu ska jag slänga mig i soffan, det jag längtat efter under hela resan!


Jag hade ett citat som hade passat jättebra som rubrik, men nu har jag glömt den...

Har precis kommit hem från en trevlig julmidda. Det har diskuterats och konverserats om allt från smör och skidåkning till yoga och vinprovningar. Sumeringa av kvällen: 5 av 5, jättemysigt!

Åh, kom igen nu Klara. Nu efter jul känns som en bra tidpunkt att börja, på riktigt!

julafton i korthet

Allt var perfekt. Solen sken, snön gnistrade och det var cirkus fem minusgrader.
Julfrukost i soffan, julgudstjänst i helga trefaldighetskyrkan, hemgjord risgrynsgröt, skridskor, kalle, julmidda och julklappar. Fick mycket fint och roligt och gav bort en hel del fint och roligt också. Jagälskarer!

GOD JUL!

Nej, jag har inte tagit fel på dagarna, jag vet att det inte är julafton fören imorgon. Men eftersom att jag (förhoppningsvis!) har annat för mig imorgon än att sitta vid datorn, önskar jag er nu lite i förväg, en riktigt god jul!




Mysig dag.

Julklappar. Malin<3. Fika. Träna. Baka. Simpsons. Vaniljglass.
Ja, typ så.


I'm dreaming of a white christmas..(and i think my dream is coming true!)

Dagen började med en mysig julavslutning i domkyrkan och fortsatte med lunch på china garden med halva klassen. Sedan gick vi runt på stan i x-antal timmar, köpte julklappar och nördade oss med Rebeckas kamera. Vid halv tre-tiden började folk droppa av hemmåt, och tillslut var det bara Ellen, Markus och jag kvar. Markus åkte sen iväg för att kolla på en handbollsmatch (han kom fram när den slutade, haha!) och jag och Ellen bestämde oss då för att åka hem även vi. Jag han precis med 15.49 tåget och sitter nu och lyssnar på julmusik och har det allmänt mysigt! Ser på klockan att det var ett tag sen jag kom hem, var har tiden tagit vägen?
Jaja, jag har iallafall haft en toppendag, tack för det vänner!

22.02

Skridskoskolan var kul, det var inte så många där då de flesta nog trodde att det varit avslutning igår i samband med julshowen, vilket man kan förstå. Men så var icke fallet, utan vi körde på även idag, med slalom, bubblor och de obligatoriska köttbullarna och tupparna. Det blev extra mycket lek idag, eftersom att det var sista gången för säsongen. Åh de är så söta mina små barn, man blir riktigt stolt när man ser hur mycket de lär sig, hihi. Och de kan vara så himla roliga ibland, specielt när vi kör flygplansleken (man är ett flygplan och flyger till olika länder och sedan ska man vara ett djur som finns i det landet). Först flög vi till turkiet, och när jag frågade vad det fanns för djur där, utbrister någon av de små hjälmklädda overallbyltena glatt; giraffer! Så vi åkte runt en stund som turkiska giraffer innan vi flög vidare. Vi han även med att vara grekiska fiskar och isländska isbjörnar. Gullungar!
Sedan var det vanlig träning som avslutades med köttbulletävling och pepparkakskull (eller var det så det hette?)
På fysträningen körde vi någon form av bolltagare, mest jobbigt var det i magen, så mycket som man skrattade. Lite sammarbetsövningar han vi med också.
Nu ska jag duscha och sen ska jag krypa ner i min mysiga säng.
Imorgon blir det julavslutning, och sedan är det äntligen lov!

fjärde advent

Jag har haft en oerhört skön dag, innehållande lång sovmorgon, en och en halv timmes pulkaåkande med bror, rumsstädning och några timmar vid datorn, såklart. Nu ska jag snart åka iväg och ha skridskoskola och sedan blir det två timmars träning. Ska bli kul!



söndagssnygg, ehm...

tröttis

Sitter just nu och tittar på paradise hotel tillsammans med sanna och malin, sötnosarna. Vi har haft midda och en egen liten minijul med glögg, pepparkakor, skumtomtar och julmusik.
Idag har jag varit i ishallen hela dagen, julshow kallas det. Blev riktigt bra, har jag fått höra av åskådarna, det är ju lite svårt att se helheten när man själv är på isen. Vårat teamprogram som vi tränat så hårt på blev jättebra, härligt jobbat allihopa! Och fackeldansen, ja vad ska jag säga. Som min fina vän Ellika sa, man får världens kick!
Musiken, Mörkret och elden, ja detdär kommer jag kunna leva på i flera veckor!

pappis<3

jag- skumtomtar är inte så gott egentligen.
pappa- nä, specielt inte när man tänker på vad det faktiskt är..
jag- vad är det då?
pappa- en tomte..


artondedecembertvåtusennio

Äntligen fredag! Som jag har längtat. 2009 sista skoldag - avklarad!
Dagen har varit riktigt skön. Sovmorgon till tolv, kvart över tolv tillochmed! Men jag lyckas såklart vakna klockan åtta...Men det var mysigt, satte mig i soffan och kollade på simpson the movie. sen åt jag en mumsig frukost (kan verkligen rekomendera hallonmarmeladen från den gamle fabrik). Väl i skolan hade vi först svenska och sedan matteprov. Sen sprang jag till tåget och han precis med. Hemma han jag packa träningsväskan och titta lite på tv innan det var dags att åka på träning. Åh vad jag älskar att träna! Inte för att det gick sådär jättebra, men det är något med ishallar, skridskor och allt annat som har med konståkning att göra som får mej på så himla bra humör! Alla jobbiga tankar försvinner för en stund och det enda man fokuserar på är just träningen. 
För tillfället har jag precis ätit en supergod midda bestående av baugette och grillad kyckling och
nu ska jag gå och lägga mej och kolla på film tillsammans med lite choklad, en kopp te och ett antal skummtomtar!


jag älskar dej

Nyss hemkommen från en timmes promenad + snölek med lillebror.



-

vad jag än gör så blir det fel...


raindrops keep falling on my head

kunde inte sova igårkväll.
låg och funderade på varför du glömt oss? var det inte vi som lovade varandra att alltid vara bästa vänner.
du var den jag minst trodde att jag skulle tappa kontakten med.
och vad du (ett annat du) egentligen håller på med.
vill du bara ha uppmärksamhet eller mår du dåligt på riktigt?


vi säger hej...

....hej, vilken underbar dag det är!
Himlen är blå, solen tittar fram lite då och då och snön är underbart kall och vit.
Dagen har innehållit och kommer innehålla en seriös mattelektion, en franskalektion med film, en kemilektion med fika och en engelskalektion med film. Gillar! Just nu sitter jag med Issa, Beckis, ellen, Tove, Linn, Camilla ocj Agnes och väntar på att kemin ska börja. Nu ska jag sluta blogga,måste hindra Ellen från att äta upp alla chokladbollar!


hej mitt vinterland






älskar snö

13.14

Det snöade imorse, det har snöat under dagen och det snöar fortfarande! Jag är så lycklig!
Snö är verkligen bland det bästa som finns och hoppashoppashoppas att det ligger kvar över jul!
Har även haft säsongens första snöbollskrig, megasuperduperkul!
Det går ju inte att inte älska våran klass, vi är oslagbara!

ute är mörkt och kallt...

Det finns nog inget bättre än att få komma hem efter en lång dag i skolan. Jag älskar ordet hemma. Det ger en lugn och avslappnad känsla, iallafall för mej. Hemma kan man se ut hur man vill, man kan vara exakt så konstig man igentligen är utan att någon bryr sig, och framförallt, man slipper all press på att prestera bra. För även om man inte har prov eller redovisning måste man i skolan alltid hänga med på lektionerna, svara på lärarens frågor, räcka upp handen osv. Och på träningarna måste man också alltid göra sitt bästa, såklart, annars blir tränarna besvikna och man blir framförallt besviken på sig själv.

Men iallafall. Hemma. Jag ville så gärna sticka ut och springa när jag kom hem idag. Springa sådär riktigt fort ända tills man känner att man inte orkar ta ett enda steg till, och då springa ännu lite till, lite fortare.
Men jag kände att nej, det var lite för mörkt, lite för kallt, lite för förkylt och framförallt lite för mycket som skulle göras. Svenskaprov, matteprov och historialäxa. Lite lustigt detdär, att alla lärare verkar tro att man bara har just deras ämne, att andra lärare aldrig ger en prov och läxor. När man säger till en lärare att "vi har faktiskt redan jättemycket denhär veckan", får man nästan alltid som svar att jamen jag har ju inte gett er läxa på jättelänge.

Jag känner att när den här veckan är slut, har jag verkligen gjort mig förtjänt av ett jullov. Helst ett vitt, kallt, snöigt sådant.
Jag längtar...

12.20

Hade en idé till ett inlägg. Men jag glömde.
Föresten! Gissa vem som fick MVG på franskaprovet...!

glad lucia och tredje advent!




...och så var denna helg slut. På tävlingsfronten gick det väl sådär om jag ska vara ärlig (och det ska man väl vara, eller?) kom 8 av 10. Eh, ja man kan ju själv räkna ut att det då inte gick särskilt bra. Efter prisutdelningen var det bara att ruscha hem för att vara med på julshowsträningen. Åker alltid hem på dåligt humör när jag varit på showträning. Undra varför? Kanske för att folk inte kommer, eller för att vissa aldrig lär sig. Eller för att slutet på programet är så himla fult.
Nu vill jag sova, och så vill jag ha snö!

go' morgon


tomteverkstad




en skum tomte


lite smått och (o)gott

Tävlingshelg. Kortprogramet idag gick skit, rent ut sagt. Vingligt och ostadigt och allmänt obra. Ligger för närvarande näst sist. Alltid lika kul. Känner mig som de tre F:n, fulfetfailad. Jaja, nu är det bara ladda om för imorgon (lättare sagt än gjort...), då ska det gå bra. snälla låt det gå bra. Jag vet ju att jag kan!

Gårdagskvällen var mega. Tovis, Kajsis, Issa, Ellenpellen, Beckis och jag. + pizza, tårta, idolfinal (ERIK!!<3) och spotify på högsta volym. Ni är så himla bra!<3
Jag kommer sakna dej Kajsa!

Det snöar ute! (eller gjorde iallafall, nu är det så mörkt att jag inte kan se ut) Åhh, jag är så lycklig!
Tänk om vi kunde få en vit jul iallafall...!




-

nu vill jag hem och typ gräva ner mej


on swedish s'il vous plaît.

Sitter på svenskalektion. Jag ser, hör och häpnad, en snutt blå himmel! Vet inte när det hände senast. Nu fattas bara lite snö och minusgrader.
Ellen ville att jag skulle skriva att hon var snäll, eller var det bäst?
Så nu har jag gjort det, varsågod Ellenpellen.
Jag är hungrig. Åt lunch på subway idag, med Rebecca S myclassmate, paulina och Rebecca. Alltid mysigt att träffa "folk från förr". Vi skrattade en massa och äcklade oss med Rebeccas cola. Det var trevligt!


Fick nyss reda på svenskaredovisningsbetyget. 
Jag hatar dej! 
 


Lucia i förtid

Kom till skolan för en liten stund sen, efter att ha varit på ärentunaskolan och kollat på luciatåg. Mysigt!
Det var fint, dock en stor besvikelse att de varken sjöng julen är här, something about christmastime eller ens tänd ett ljus!
Men ni var duktiga.
Nu ska jag snart ha svenska och sen matte. Efter träningen ikväll ska jag hem till kajsi, ska bli megakul!

En Nobel dag

Har precis avnjutit en enkel nobellunch bestående av wallenbergare, potatismos, ärtor och grekisk sallad (?).
Sitter nu (inte särskilt) mätt och belåten och lyssnar på nån random musik som strömmar ur felix dator. Har hittils idag haft en lektion, och har endast en lektion kvar. Gillas! Kanske man nu ska ta och vara lite duktig och räkna matte. Eller fortsätta diskutera brott med Ellen. Eller kanske gör jag det som våran klass är så otroligt bra på, osocialisera sig med facebook.


molntunga skyar

har haft tre prov denhär veckan. ett igår och två idag. nästa vecka har jag två prov och en inlämningsuppgift.
ville bara säga det.


godnatt

Vill bara titta bort, slippa se. 
Gång på gång lovar jag mej själv, och lika ofta faller jag dit igen.
Tänker att detta igentligen inte är vad jag vill.
Men efteråt kommer ångesten.
Jag vill!

Men igentligen inte..




fantasifullt

Min hjärna är helt uttömd. Trött. Död. Finito. Har haft biologiprov. Och nu väntar ytterligare två timmars biologilektion. Värt. Sen blir det historia, chill. Sen hem, plugga för morgondagens båda prov och sen iväg på träning. Hem och socialisera sig med mams jobbarkompisar. Kul! Lagom avundsjuk på henne som ska äta julbord idag. Inehållsrikt och intresseframkallande inlägg, visst!

dagens önskelista

- snö
- minusgrader
- en mysig filt
- en kopp te
- en hård, men vänlig kram
- en god paella
- mina fina, söta, saknade små storvretavänner.


trött

Kom precis hem från två timmars träning. Med mig har jag ett stort blåmärke och träningsvärk i magen. Aldrig förr har jag skrattat så mycket på en träning, aldrig!
ni är underbara
.

förresten...

glad andra advent!

julmarknad

Nyligen hemkommen från Wattholma julmarknad. En stor besvikelse. För det första, när det vankas julmarknad ska det vara snö och minusgrader ute. Det är det inte för tillfället. När vi kommer dit är det första vi möts av två stånd, varav det ena säljer värmepumpar och det andra japanska sågar. Resten av marknaden bestod till största del av lädersmycken, halvdant hembakat godis och kakor, tantkläder och en och annan halmbock. Det fanns alltså ytterst få saker av värde (och som hör julen till). Var var alla tomtar?  Vi köpte vad vi ansåg oss behöva och traskade sedan hemåt.  





Inköpslista:

-julgran
-brända mandlar med rosa klegg på
-hemgjorda mintkyssar i en fin liten påse
-rem med surkolasmak åt lillebror
-ägg
-5kg potatis
-hyacinter
-hembakat havrebröd till förmån för någon klassresa



13.56



nysprungen, nyduschad och i mycket hungrit tillstånd.

lördagsmorgon i ett nötskal.

Att få vakna av sig själv på morgonen. Sträcka på tårna och titta på klockan och tänka ha! jag får sova ännu mer om jag vill. Burra ner sig i duntäcketoch fundera på vad du ska förgylla dagen med. Kanske handla julklappar? Göra ett julkort? Ta en promenad? Titta på film, eller läsa en bok? Tar satts och kliver ur sängen ut i verkligheten. På med morgonrocken och tofflorna. Kan av elgitarrsspelandet konstatera att bror vaknat. Göra frukost. Jag älskar helgfrukostar! Inte så att jag står och fixar med scones, äggröror, baconskivor och fruktsallader. Nej, jag nöjer mig med en skål risgrynsgröt och en kopp te. Det som gör helgfrukostarna till något specielt är tiden. Man har hur mycket tid på sig som helst! Man kan avnjuta varenda tugga och läsa varenda sida i tidningen utan någon som helst tidspress. Det är underbart!


mot östra nyby

Det är nått specielt med överfulla bussar. Ej positivt, dock. På något sett verkar det gå så mycket långsamare än när bussen inte är så full. Och då syftar jag inte bara på det faktum att bussen då stannar på färre hållplatser, utan det känns liksom som att farten är så mycket lägre, som att bussen på något vis är tyngre och inte riktigt orkar utan måste pusta sig framåt. Dessutom hamnade jag idag brevid en kvinna som luktade rök. En blandning av cigarettrök och pipa. Med en rysk touch. Resultat - ej särskilt väldoftande. Jag kan tycka att piprök kan lukta ganska gott, ger en mysig och lite sjöbjörnsaktig känsla. Cigarettrök kan också lukta riktigt gott ibland, en nyttänd cigg i sommarnatten. Men tillsammans. Och dessutom somsagt men en rysk touch. Det ger inget annat än spykänslor. 
 

i skolan

det är alldeles grått ute. detdär vita, fina, frostiga på träden är som bortblåst, och desamma med vinter och julkänslan.
nu vankas matte, jagorkarinte.

comeback!

Har bestämmt mig för att ge bloggandet en andra chans.
Jag känner att jag behöver ett ställe att skriva av mej, få ut allt som snurrar i skallen.
Kom på tanken att börja blogga igen för nån vecka sen. Tiden sen dess har gått åt till att komma på ett passande bloggnamn. Hade tänkt mej något fint så som smultron eller solrosen. Men icke, de namnen var upptagna, såklart.
Tyvärr Malin, klarafärdigagå var inte vad jag hade tänkt mej. Inte heller klaravardet, som Amanda så fint föreslog. Jag tycker mer om saftkalas, men det var lite för obestämt (och dessutom upptaget),
så det fick bli ettsaftkalas. välkommen!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0